Olej jojoba nierafinowany – 100ml

11.90

 

SKU: 315 Category:

Olejek nierafinowanyOlej jojoba to olej o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą.Jojoba jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Krzew ten rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych. Olej jojoba jest przezroczysty i posiada lekko orzechowy zapach. Nie jest zatem odbarwiany i pozbawiany aromatu, natomiast jest pasteryzowany i filtrowany, by w ten sposób zapobiec rozwojowi bakterii. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje. W jego skład wchodzi dużo kwasów tłuszczowych, a także spore ilości witaminy A, E i F. Olej jojoba powszechnie stosowany jest do produkcji kosmetyków.

Producent

Sunvio

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Olej jojoba nierafinowany – 100ml”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top